Costumele de baie și prosoapele sunt expuse multor factori de stres, cum ar fi soarele, clorul, sarea sau transpirația. Dacă doriți să purtați costumul de baie din două piese, costumul de baie întreg sau șortul de baie pentru o perioadă mai lungă decât un anotimp, este recomandat să le spălați și să aveți grijă de acestea în mod corespunzător. Următoarele sugestii vă vor ajuta!
Asigurați-vă că spălați costumele de baie recent cumpărate înainte de a le purta pentru prima dată. Un detergent cu un agent de protecție a fibrelor, cum ar fi Perwoll Renew & Repair - Color & Fiber, este potrivit în special pentru spălarea costumelor dvs. de baie colorate preferate. Ciclul de spălare nu este necesar doar din motive de igienă - la fabricarea textilelor, mulți producători aplică substanțe chimice, pentru care contactul cu pielea este recomandat doar într-o măsură limitată. Materiale precum poliesterul, fibra de elastan sau nailonul, de exemplu, utilizate în costumele de baie, sunt adesea tratate cu agenți de control al mucegaiului. În mod frecvent, se folosesc și vopsele, agenți de fixare sau plastifianți, care pot provoca inflamații și mâncărimi.
Loțiunile de protecție solară și uleiurile de bronzare pot lăsa pete pe costumele de baie. În plus, nisipul, sarea și clorul vă pot deteriora costumul de baie pe termen lung. Prin urmare, trebuie să vă clătiți costumul din două piese sau costumul de baie întreg în apă curată imediat după înot. În timp ce faceți duș, vă puteți, de asemenea, spăla mai întâi costumul de baie sau șortul de baie cu un șampon delicat. După trei sau patru purtări, costumul de baie trebuie apoi spălat în mod corespunzător. Adică în mașina de spălat, pentru a vă asigura că orice urmă de murdărie este eliminată în întregime.
Nu puneți prea multă presiune pe articolele delicate pentru înot: nu vă spălați costumul de baie la 60 °C. Cel mai bine este să alegeți temperatura de 30 °C și un ciclu delicat. În plus, ar trebui să omiteți ciclul de centrifugare și să folosiți un detergent delicat. Pentru costumele de baie multicolore, este potrivit un detergent pentru haine delicate sau colorate; pentru costumele de baie de culori deschise sau albe, este potrivit un detergent pentru toate tipurile de haine sau universal. În plus, omiteți balsamul de rufe, altfel costumele de baie se vor uza în timp. Pentru a proteja costumele de baie de impactul mecanic din mașina de spălat, puneți-le într-o plasă pentru rufe la fel ca lenjeria intimă. Astfel, cataramele și capetele metalice nu pot să se îndoaie și nici să zgârie tamburul mașinii de spălat.
Costumele de baie ude nu trebuie uscate niciodată la lumina soarelui. Lumina directă a soarelui provoacă estomparea culorilor. Cea mai bună modalitate de uscare este să strângeți ușor șorturile de baie sau costumele de baie într-un prosop și apoi să le așezați pe un suport de uscare la umbră. Dacă atârnați costumele de baie ude, fibrele elastice se vor uza rapid. Acest lucru, precum și căldura unui uscător de haine sau a unui radiator pot modifica felul în care vine costumul pe dvs. Puteți spăla prosoapele și prosoapele de baie, sortate în funcție de culoare, în mașina de spălat la 60 °C. Este bine să le uscați în curent de aer pentru a evita rigidizarea fibrelor.
Verificarea etichetei de îngrijire va ajuta la spălarea în mod corespunzător a costumului dvs. de baie. Majoritatea articolelor de baie sunt fabricate din poliester și conțin, de asemenea, elastan sau poliamidă. Cu toate acestea, neoprenul nu mai este folosit doar pentru articolele de surf sau pentru costumele de scafandru. Tot mai multe mărci de modă folosesc acum materialul și pentru costumele de baie. Curățarea este mai dificilă, deoarece transpirați mai mult în neopren, dar hainele pot fi spălate doar cu apă rece și manual. Dacă acestea sunt foarte murdare, este util să le înmuiați în puțin detergent pentru o vreme.
Și costumele de baie din bumbac croșetat sunt la modă, dar cum le puteți spăla? De preferat, folosind programul pentru haine delicate la o temperatură de 30 °C și adăugând puțin balsam de rufe. Acestea nu trebuie în niciun caz introduse în uscător sau stoarse. Costumele de baie croșetate se usucă cel mai bine atunci când sunt întinse pe un prosop sau așezate pe un suport de uscare la umbră. Astfel vă veți bucura mai mult de articolele preferate!